همايش اساتيد بسيجي دانشگاه هاي علوم پزشكي کشور به ميزباني دانشگاه علوم پزشكي تهران و به همت شوراي بسيج جامعه پزشكي كشور برگزار شد.
در اين همايش كه روز پنجشنبه 13 آذر 93 در سالن اجتماعات دانشگاه تهران برگزار شد، دكتر حسن ابوالقاسمي عضو شوراي مركزي بسيج جامعه پزشكي و رییس همايش با بيان اينكه اين همايش باهدف تبادلنظر و تبيين امور جاري سلامت، بررسي مباحث اخلاق حرفهاي و معنوي و آشنايي با مسائل سياسي روز برگزار ميشود، افزود: اميدواريم هرساله بتوانيم چنين جلساتي را با حضور اساتيد دانشگاههاي علوم پزشكي كشور برگزار كنيم.
وي انگيزه مشاركتي و مسئوليتپذيري را مشخصه روحيه بسيجي در جامعه دانست و افزود: با توجه به اينكه پزشكان قشر فرهيخته و نخبه جامعه هستند لذا احساس مسئوليت در مقابل تحولاتي كه در جامعه صورت ميگيرد يكي از وظايف آنان محسوب ميشود.
دكتر ابوالقاسمي با بيان اينكه بار مسئوليت زيادي بر دوش نخبگان است، افزود: احساس مسئوليت جامعه پزشكي و تلاش اين عزيزان باعث شده جامعه امروز از تحصيل در دانشگاه ديگر كشورها بينياز شده و همه امكانات درماني مردم فراهم باشد.
دبير همايش با حمايت از برنامههاي نظارتي وزارت بهداشت تاكيد كرد: از آنجا كه نظم بخشيدن به امور سلامت از آرزوهاي هميشگي پزشكان است، شايسته است برنامههاي نظارتي وزارت بهداشت مورد استقبال قرار گيرد.
در ادامه، وزير بهداشت با اشاره به آرمانهاي امام راحل و شهدا، و با بيان اينكه هنوز با اين آرمانها فاصله زيادي داريم افزود: راه طولاني است و بايد همت استوار باشد. طبيعي است كه طلايهداران اين مباحث مردم هستند و هيچگاه از تحقق آرمانها چشم فرو نخواهند بست.
دكتر هاشمي با تاكيد بر توجه مسئولان نظام به حوزه سلامت گفت: مقام معظم رهبري با ابلاغ سياستهاي كلي نظام سلامت، شخص رييسجمهور، مجلس و هيات وزيران، به حوزه سلامت توجه ويژه دارند.
وزير بهداشت، با اشاره به اجراي طرح تحول سلامت گفت: آنچه ما از تحول ميشناسيم با آنچه كه اتفاق ميافتد متفاوت است البته براساس مطالعات انجامشده نظام سلامت كارآمدي در دنيا نيست كه رضايتمندي مردم آن بيش از 70 تا 75 درصد باشد. در نتيجه رسيدن به اين تحول، به 10 تا 15سال زمان نياز دارد.
دكتر هاشمي با بيان اينكه در گام سوم طرح تحول سلامت جامعه پزشكي همراهي خوبي داشتند افزود: به منظور حسن نظارت به اجراي اين مرحله، سامانه تلفني راهاندازي شده تا حاكميت صداي مشكلات مردم را بشنود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به اقدامات اين وزارتخانه در حوزه بهداشت پرداخت و گفت: از طريق همكاريهاي بين بخشي در زمينه اصلاح تغذيه بوفه مدارس و جلوگيري از برخي سموم كشاورزي توافقاتي انجامشده همچنين براي پيگيري آلودگي آب و هوا در حال برنامهريزي و هماهنگي با سازمانهاي مربوطه هستيم.
دكتر هاشمي توزيع مكملها در روستاها به منظور استفاده زنان باردار و كودكان را از ديگر اقدامات انجامشده در حوزه بهداشت خواند و گفت: واكسن جديد پنتاوالان نيز به برنامه واكسيناسيون كشور اضافهشده و تا دو سال آينده به توليد داخل ميرسد. خدمات مراقبتهاي اوليه براي 9 ميليون نفر از جمعيت حاشيهنشين در نظر گرفتهشده و 2 هزار خانه بهداشت نيز تا پايان سال ساخته و تجهيز ميشود.
توضيح اينكه در اين همايش سردار نقدي فرمانده سازمان بسيج مستضعفين،سردار سلامی جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، دكتر ربيعي وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي، دكتر زالي رييس سازمان نظام پزشكي از ديگر سخنرانان اين همايش بودند.




